U bevindt zich hier: Startpagina

Damclub Drachten

OG Drachten kansloos tegen Heerenveen

In de eerste wedstrijd van de nationale competitie moest OG aantreden tegen het versterkte Heerenveen.
Niemand minder dan Rein v/d Pal is de delegatie van Heerenveen gaan versterken waardoor zij dit jaar mogelijk voor een verrassing kunnen zorgen.

In het voorwoord wist Richard ons mooi in de underdogpositie te manoeuvreren. Dit was niet meer dan logisch natuurlijk aangezien zij aan maar liefst 9 borden een hogere rating hadden. Desondanks zag uw verslaggever nog wel kleine kansjes.
Harmen had een leuke opening op het bord maar trapte al vrij vlot in een eenvoudig zetje en kon meteen opgeven.
Iskander kreeg enorm tijdvoordeel en de stand was niet eenvoudig, helaas wist hij niet het goede plan te kiezen waardoor er niet meer dan remise in zat. Toen ook Richard verloor werd het al duidelijk dat een nederlaag onafwendbaar zou zijn.
Richard speelde goed maar liet zich in het late middenspel eenvoudig piepelen, even wat langer nadenken en hij had het zijn tegenstander heel wat lastiger kunnen maken. Jan speelde een degelijk partij en de remise was dan ook logisch.
Jorrit hield het lang vol en stond eigenlijk de gehele partij niet minder. 1 positioneel foutje zorgde ervoor dat zijn tegenstander de winst kon pakken. De Jonkers hadden het vandaag niet makkelijk want ook Henk trapte in een combinatie. Henk stribbelde nog wel even tegen maar moest toch capituleren. GabriŽl leek optisch het betere van het spel te hebben maar bij nadere analyse viel dit toch tegen. Ook in de partij werd er weinig bereikt, remise. Wopke speelde een goede partij en kwam niet in de problemen. Hoe het precies in het late middenspel gegaan is weet uw verslaggever niet, de remise was echter een prima resultaat.
Peter moest het opnemen tegen misschien wel de sterkste speler van deze klasse, Rein v/d Pal. Peter leek ver te komen maar kwam gaandeweg de partij wel steeds minder te staan. Uiteindelijk was de remise nog wel mogelijk maar werd niet door Peter gevonden.
Rudolf speelde een spannende en gewaagde partij. Er waren mogelijkheden maar door een onoplettend moment kon zijn tegenstanderruilen waardoor de overgebleven stand leek op een ruÔne. Remise in het eindspel was misschien nog mogelijk maar werd niet gezien.

De nederlaag was natuurlijk terecht maar had echter wel wat minder groot mogen zijn. 04-16 verliezen is natuurlijk niet leuk om deze competitie mee te beginnen. Aan de andere kant, in het vervolg kan het eigenlijk alleen maar beter en zoals onze webmaster zei "de punten blijven gelukkig in Friesland"

OG1-Heerenveen 04-16

Landelijke competitie

Het adres van de landelijke competitie 2018-2019 is:
Brede School
Flevo 186-194